Medlemsaktuellt

Som medlem kan du hitta mycket information även under fliken Mäklarinformation. Under denna flik som vi döpt till medlemsaktuellt kommer vi informera om sådant som berör dig som medlem. Vi kommer uppdatera med information om när något hänt eller när det är något vi i styrelsen vill nå ut med till er medlemmar. 


ComHem

Vår förening är ansluten till ComHem och har tillgång till ett basutbud. ComHem släckte ner de analoga kanalerna den 9 september och kommer nu endast sända tv-kanaler digitalt. Följ ComHems enkla tips och ändra till digital-tv och njut av bättre bild och ljud redan idag »

Övernattningsrummet

Från 1 mars 2020 öppnas åter övernattningsrummet för bokning. Det har vidtagits åtgärder efter en brandsäkerhetsinspektion och ventilation finns nu också installerat. Avgiften är 50 kr/dygn söndag-torsdag, 75 kr/dygn fredag-lördag. Se lediga tider här»

Portar

De entréportar som suttit på plats är i original från 1945 och behövdes bytas ut då de inte går att åtgärda längre. Alla nya portar är nu på plats och man kommer göra en del mindre justeringar under hösten. Detta kommer även betyda en klart lägre energiförbrukning i trappuppgångarna (energiglas samt täthet), de är tystare samt att vi kanske slipper oönskade besök. Se till att ta hand om den nya investeringen på bästa sätt!

Avgiftshöjning

Styrelsen beslutade under 2019 att avgifterna ska höjas med 10 %. Enligt vår ekonomiska plan behövde vi justera avgifterna eftersom vi har flera planerade projekt på gång som behöver finansieras. Flera kostnader har varje år ökat procentuellt för föreningen, avgifterna har dock inte följt marknadsutvecklingen. Vi ser ingen avgiftshöjning för 2020.

Bredband

Varje lägenhet har indraget bredband som levereras av Telenor. Anslutningen är 100/100 och ingår i medlemsavgiften. Nya medlemmar får själva kontakta Telenor för att registrera sig för att aktivera sitt bredband. Ni kan få en router hemskickad av Telenor utan extra kostnad. 

Tvättstugeinfo

Det finns nya informationstavlor i tvättstugorna/torkrummen. Läs gärna igenom dessa! Tänk på att tömma era fickor på mynt och andra föremål. Vi råkade tyvärr ut för ett stopp i avloppet i en av tvättstugorna nu under sommaren vilket gjorde att vi behövde ta hit en jourrörmokare. Det visade sig att det var fullt med mynt som täppt till avloppet vilket var en onödig kostnad som vi kunnat lägga på annat. Se tvättider här »


 

Lokaler

Många medlemmar kontaktar styrelsen med frågor om de olika rummen som man kan kvittera ut nyckel till. Kravet för att kvittera ut nyckel är att man är medlem i bostadsrättsföreningen vilket innebär att man äger lägenheten man bor i. Bilder på rummen finns under fliken Mäklarinformation.

Hobbyrummet: 500 kr deposition för nyckel, 250 kr åter vid återlämnadet

Bastunyckel: 500 kr deposition för nyckel, 250 kr åter vid återlämnadet

Biljardrum: 500 kr deposition för nyckel, 500 kr åter vid återlämnadet

Övernattningsrum: 50 kr/dygn söndag-torsdag, 75 kr/dygn fredag-lördag

Parkeringsplatskön

Det är för närvarande ca 3-4 års kö för att få arrendera en parkeringsplats av bostadsrättsföreningen. Arrendet till parkeringplatserna är 250 kr/månad för en vanlig plats och 350 kr för en parkeringsplats där man nyttjar laddström till sin elbil (elkostnader tillkommer).

Renovering

Många vill göra förbättringar och få det fint och komfortabelt i sina lägenheter. Tänk bara på att respektera era grannar och följ stadgar och ordningsregler. Ni kan hitta dem här på hemsidan. 

Ska ni ta ner en vägg eller installera vattenburen golvvärme eller något annat som innebär en väsentlig förändring i bostaden så krävs det alltid tillstånd av styrelsen. Installation av tvättmaskin och diskmaskin skall göras av behörig person. Tänk på att dessa ska kopplas in på kallvattnet. Behöriga hantverkare känner till detta. Att göra saker själv kan skapa dyra merkostnader om något går fel och att era försäkringar inte gäller. Det kan också innebära skador som påverkar era grannar om t.ex en vattenskada inträffar. 


Uppdaterat 2020-10-20